Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

s.c. 2009.07.26. 21:10

" Van egy kék tó a fák alatt,
A partjára tettem a lábamat.
Egyik reggel megláttam a kacsámatot,
Azóta szeretem a VASÁRNAPOT! "

 

4 komment

s.c. 2009.07.26. 21:06

" Igazából sosem növünk fel,csak megtanuljuk, hogyan kell viselkedni nyilvános helyen..." :D

áhh...szimplán fáradt vagyok...

2 komment

s.c. 2009.07.23. 21:48

Forgatókönyv

...na nem az enyém,már a napját sem tudom mikor kezdtem el olvasni Javier Sierra Tiltott Út c. könyvét,sokszor elõfordul,hogy lerakok egy könyvet aztán jóval késõbb folytatom,viszont egybõl ki is olvasom,ha érdekel..

/Ha ezt az utat végigjárod, máshogy nézed a világot. Mi a teljes igazság Amerika felfedezésérõl? Elképzelhetõ, hogy Salamon kincsei a Vatikán birtokában vannak? Milyen titkos üzeneteket olvashatunk ki a világhírû festõk képeibõl? Javier Sierra tizenkét országot járt be, hogy megírhassa A tiltott utat. A már fiatalon világhírû író úgy ír õsi rejtélyekrõl, soha meg nem fejtett talányokról, amelyeket – úgy hittük – ismerünk, hogy folyamatos meglepetéssel szolgál. Kutatásainál gyakran hozzáférhetetlen vagy eddig ismeretlen forrásokat is felhasznált, tiltott helyekre nyert bebocsáttatást, sok évszázadon át jól õrzött ajtók nyíltak meg elõtte, s ennek eredményeként A tiltott út egyedülálló, semmihez sem hasonlítható könyv lett. Egy kulcs a titkainkhoz, a múltunkhoz, a jövõnkhöz. Javier Sierra mára a legsikeresebb spanyol szerzõk egyike, akinek mûvei huszonöt nyelven, több millió példányban fogynak. Sikerét egyesek Paulo Coelhóéhoz mérik. A titokzatos vacsora Spanyolországban idáig tizennyolc kiadást ért meg, itthon pedig A kék dáma titka címû regénye a tavalyi év bestsellere volt./

A könyv témája elgondolkodtató,mert ugye mindannyian válaszokat keresünk,a múlt történéseirõl a jövõnkrõl és a jelen csodáiról.Elméleteket gyártunk,amiket aztán mások megcáfolnak,valahol pedig hisszük az igazságot,mindenben,mert ott rejtõzik..
Különös..vajon tényleg Kolumbusz fedezte fel Amerikát? Ezzel a kérdéssel már többen is foglalkoztak..
Íme néhány érdekesség:

" A Yale Egyetem birtokában lévõ Vinland-térkép körüli viták azonnal fellángoltak, mihelyst az napvilágra került az 1950-es években. A kutatók közül sokan hamisítványnak vélték, amelyet szerintük pusztán azért tettek közzé, hogy bizonyítsák: a vikingek voltak az elsõ európaiak, akik elérték Észak-Amerika partjait. Az utóbbi elméletet egyébként az 1960-as években felfedezett régészeti leletek alátámasztották.

A térkép iránti kételyek a radiokarbonos kormeghatározás elvégzése után is fennmaradtak.

"Az összes, általunk az utóbbi öt évben elvégzett vizsgálat sem tudta kimutatni a hamisítás tényét" - hangsúlyozta most Rene Larsen, a Dán Királyi Mûvészeti Akadémia restaurátoriskolájának rektora, aki az általa irányított kutatócsoport munkájáról a koppenhágai nemzetközi kartográfiai konferencián számolt be.

A térkép a XV. században ismert világot, valamint Grönlandot és egy, az Atlanti-óceán nyugati részén lévõ szigetet, a Vinilanda Insulát ábrázolja. Az izlandi sagák Vinlandja a feltételezések szerint Új-Fundlanddal azonos, ahol a vikingek Leif Erikssonnal az élen Kr.u. 1000 körül telepedtek le.

Larsen ismertetése szerint kutatócsoportja egyaránt vizsgálta a tintát, az írást, a pergament és a benne lévõ szújáratokat. Az utóbbiak azonosak voltak annak a kötetnek a szújárataival, amelynek lapjai közé fûzték a térképet.

Mint a dán tudós rámutatott, azok a kutatók, akik hamisítványnak tartották a Vinland-térképet, véleményüket a tinta összetételére alapozták, amely szerintük olyan szintetikus anyagokat tartalmazott, amelyek 1923 elõtt nem léteztek.

Ám Larsen a tinta jellegzetes alkotóelemét, az anatázt (titán-dioxidot) más középkori térképeken is felfedezte: valószínûleg a homokból származik, amellyel a tintát felszárították.

Amerikai kutatók radiokarbonos kormeghatározása szerint a térkép 1440-ben készült, mintegy fél évszázaddal azelõtt, hogy Kolumbusz Kristóf 1492-ben felfedezte az Újvilágot. A tudósok feltételezése szerint 1440-ben a bázeli egyházi tanács számára állították össze.

A Vinland-térképet eszerint nem vikingek készítették. Ha a térkép valóban eredeti, azt bizonyítja, hogy nem csupán a vikingek elõzték meg legalább 50 évvel Kolumbuszt, hanem más európaiak is jártak elõtte Észak-Amerikában.

A térképet 1957-ben egy svájci személytõl Paul Mellon, a Yale Egyetem öregdiákja vásárolta meg alma matere számára. Mindmáig rejtély, hogy honnan került elõ a térkép, és hogyan jutott a svájci eladó birtokába a második világháborút követõen."

...és egy pár ellenérv a szénizotópos vizsgálatokkal kapcsolatban:

Számos radioizotópos módszer van ma használatban, de ugyanazon minta esetén mindegyik más-más életkort eredményez.

Ezeknek a speciális kormeghatározó módszereknek komoly hiányosságaik vannak: túl sok a feltevés valódi bizonyítékok nélkül. A következõ tények figyelmen kívül hagyása könnyen megérthetõ problémákhoz vezet:

Az anya- és leányelemek hosszú idõn át történõ föld alatti bomlásuk során könnyen szennyezõdhettek. Az eredmények pontosságához az szükséges, hogy a bomlás zárt rendszerben menjen végbe, ami a természetben nem valósul meg.
A radioizotópos módszer azt feltételezi, hogy egy bizonyos kõzetben nem voltak leányelemek a kezdetben, de ezt senki sem ellenõrizhette le. Lehetetlen egy adott radioaktív ásvány eredeti összetételét tudni.
A bomlási sebesség nem állandó, sok környezeti tényezõ befolyásolja: nyomás, a kozmikus sugárzás mértéke, közeli radioaktív anyagok, magas hõmérséklet. A Westinghouse Laboratórium egyik kísérletében megváltoztatta a bomlási sebességet azzal az egyszerû módszerrel, hogy inaktív vasat helyezett el egy radioaktív ólomminta mellé.
A radioaktív anyagok egy része kioldódhatott az idõ folyamán. Kísérletek azt mutatják, hogy a kimosáshoz még desztillált víz és gyenge savak is elegendõek.
Az üledékes kõzetek elmozdulása következtében a kõzetek átalakulhattak.

Radiokarbon-kormeghatározás

A radiokarbon-módszert a Chicago Egyetemen dolgozó Wollard F. Libby fedezte fel 1946-ban. A régebbi korok állat- és növénymaradványai korának megállapításában ez a felfedezés áttörõnek számított. Ma ezt a különleges módszert használják a tudósok pár ezer évesnél nem régebbi szerves anyagok korának meghatározásához.

A radiokarbonnak nevezett radioaktív szénizotóp (14C) a felsõ légkörben keletkezik a kozmikus sugárzás következtében. A légkörben levõ radiokarbon élõ növényekbe és állatokba épül be széndioxid (CO2) útján. Ez a felhalmozódás a szervezet halálakor megszûnik, és a radioaktív szén inaktív szénné kezd lebomlani. Megmérve a radioaktív és az inaktív szén arányát egy szerves anyagban, és FELTÉTELEZVE az eredeti arányt, ki lehet számolni a szervezet elhalálozási idõpontját.

/ide még beszúrok egy másik linkrõl kis infót:
Götz László "Keleten kél a Nap" c. könyvébõl:

"Sajnos a beépülési források aránya utólag már ellenõrizhetetlen, hiszen számos rekonstruálhatatlan egykori tényezõ összegzõdésébõl integrálódik. Ilyen tényezõk pl. a környezet aktuális geológiai, hidrológiai, klimatológiai és bioökológiai viszonyai, a helyi szedimentációban éppen akkor érvényre jutó lepusztulási körzetek, állatoknál a táplálékformák idõrõl-idõre lehetséges megváltozásai stb. (...) Ilyen körülmények között – még egyszer hangsúlyozzuk – csak azon csodálkozhatunk, miképpen történhetett meg, hogy mindeddig senki sem gondolt arra az egyébként közismert tényre, hogy a növények nem csak a levegõbõl élnek, hanem a talaj ásványi sóiból is, amelyeket gyökereiken keresztül vízben oldott állapotban vesznek fel a talajból és építenek be sejtjeikbe. (...) Magyarán mondva tehát, az elõzõekbõl kényszerítõ módon következik, hogy a Jakucs László által felismert alapvetõ, elvi-módszertani jellegû hiba következtében a C14 módszer manapság még nem nevezhetõ objektív, természettudományos eljárásnak, mert az ásványi eredetû szénatomok számarányának kiszámítására semmilyen módszerrel sem rendelkezünk. E ténybõl viszont ugyancsak teljesen egyértelmûen következik az is, hogy mindenféle olyan feltevés, amely elsõsorban ezekbõl a teljesen megbízhatatlan C14-es mérési eredményekbõl indul ki, illetve ezekre építi fel elképzeléseit, egyelõre nem képezheti semmiféle, a tudományosság igényével fellépõ elmélet alappillérét."/

Ezek után ki-ki döntse el kinek hisz,a könyvhöz nagyon kapcsolódik az Angyalok és Démonok c. film, sok-sok összefüggést találtam,és igazán nézhetõ,azt hiszem felülmúlja a Da Vinci-kódot.
A film története:
A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt - aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság õsi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nõ (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban õrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

..ha már a filmeknél tartunk akkor érdemes megnézni Nicolas Cage legújabb filmjét a Képletet,Cage-t alapból szeretem,jó színész,maga a történet pedig egyszeri és megismételhetetlen.
/ 1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövõ? A képeket bezárják egy idõkapszulába, és elraktározzák 50 évre. Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerûnek tûnõ számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat. Félévszázaddal késõbb szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelõtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának idõpontjai./
Viszont a végén semmivel sem leszünk okosabbak,bármennyire is szeretnénk,szóval eléggé elcsépelt a vége,talán mert nem így képzeljük el a világvégét,valszeg " hülyén halunk meg ".

..de elõtte még stoppolok egyet,hála Dougles Adams-nek,Útikalauz következik kéremszépen,persze közbe kezem ügyébe veszem a Férfit is,Dr. Csernusnak köszönhetõen.. :D

Szólj hozzá!

s.c. 2009.07.22. 15:57

" Ha egyszer jelenünk remegve mélybe szédül

múltunk árnyéka is köztünk terül el

és bennem hiányod majd szenved tétlenül...."

Szólj hozzá!

s.c. 2009.07.21. 14:17

[valaki elment megint és létezésem csak a
hiány ezüstjeleivel definiálhatom...]

valaki elment megint és létezésem csak a hiány
ezüstjeleivel definiálhatom: az ezüstjelek mögül
elõragyogó semmivel. most csak mondogatni kell
megmaradni most még megmaradni kell és mondogatni
mondataim a semmirõl
: maga elé néz de nincs már ott a látvány
lát kiegyenesített agyvelõt
festékes tubusokban száradó tartósított vért lát és szappanná
olvadó ismeretlen csontokat. az idõ szívébe fúródó
szelíd hullákat látja. személyes hangon bocsátja el magától
ekkor tárgyait s a dolgok megbocsátanak neki
talán. valakit átszínez az emlékezés
megint a hiány a definíciók a létezést megsebzõ
ezüstjelek. s a ködök a hajnali folyó fölött
lebegõ megírhatatlan balladák. balladák s örvénylõ folyók a
hajnali köd fölött: megírhatatlanok
lát vérzõ bárányként síró gyermeket
a gyönyör karóiba húzott asszonyokat látja lát
a horizonton levágott nemi szerveket égre meredni. ekkor
megvakított állatait elbocsátja magától. az ég
madarai elejtik könnyeiket.
: maga elé néz de a látvány már nincs ott



/ Zalán Tibor /

Szólj hozzá!

s.c. 2009.07.21. 14:15

Szólj hozzá!

s.c. 2009.07.21. 14:12

[ígérted hajón jön el hozzám a szerelem
éjjel hajó horgonyzott...]

ígérted hajón jön el hozzám a szerelem éjjel
hajó horgonyzott ablakom alatt az erdõszéli zöldben
árbocán a halál ezüst jelei ringatóztak. mély volt
az éjszaka fejem fölött roppant éneket mormoltak
a csillagrendszerek
: ígérted halálom hajón jön el
az erkélyen feküdtem éppen figyeltem hogyan szivárog
agyamból a forró homok át a számba hogyan foglalja el
arcom helyét e világban a csend. és nem mozdult a
hajó. a ház elõtt jártam éppen combig elmerültem az
aranyban a zöldben csodálkoztam milyen könnyen szabadul
meg testemtõl a lét: ígérted - emlékeztem hirtelen -
hajón jön el: ígérted szerelem és tudtam halál. már
értettem mindent akkor éjjel a sorsomat s hogy ami
eddig volt tévedés és minden eljövõ helyrehozhatatlan. ígérted
nem fog fájni nagyon
fogaim mégis mosolyogva egymáshoz verte a kín a levegõ üres
vásznára vörös képeket kergetett a láz s e képzetekben
megláttam kendõbe rohadt arcomat. a kendõddel játszottam
éppen nedves súlyos kendõddel a könnyû lángolásban
nedves kendõddel a könnyû lángolásban éppen
sós tengeri szél csapkodott lassan merülõ üres szobámban



 
 / Zalán Tibor /

Szólj hozzá!

s.c. 2009.07.21. 14:09

[hajnalra az ablak peremét elérik
az árnyak ez az én idõm...]

hajnalra az ablak peremét elérik
az árnyak ez az én idõm ilyenkor nyílnak
föl mélységeimben a végtelenig elnyúló ezüstrétegek.
hallgasd meg egyszer hajnali sikoltásomat: egyszerre vagyok
felismerés és félelem és mindez már nem véletlenszerûen
: értelemmé rendezõdik el bennem az anyag. találkozom
halálommal és akkor születésem is bennem lakik még
hallgasd mint vacogok azonosulásom ilyen irdatlan
magányában hallgasd hogy legyen létezõ tanúm ha
verejtékem sós maskarájában felébredek
árnyékom átéri a földet -
hajnalban megtörténik velem a lehetetlen - a létezés -
a szürkület magzatvizében lebegek
összegömbölyödve az idõben
lebegek ferdén. megtörténik velem a halál is
a fény kristályrácsai között
forgat sófehér szomjúságom hajam hûlõ aranyába
fagynak a bölcsõmet elhurcoló denevérek. az ablak
peremét elérik hajnalra az árnyak. a végtelenig
nyúló ezüstrétegek ilyenkor nyílnak meg
ez az én idõm
a mindenség emel most a karjára. szembogaramban
az öröklét delel

/ Zalán Tibor /

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása