Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

s.c. 2009.07.23. 21:48

Forgatókönyv

...na nem az enyém,már a napját sem tudom mikor kezdtem el olvasni Javier Sierra Tiltott Út c. könyvét,sokszor elõfordul,hogy lerakok egy könyvet aztán jóval késõbb folytatom,viszont egybõl ki is olvasom,ha érdekel..

/Ha ezt az utat végigjárod, máshogy nézed a világot. Mi a teljes igazság Amerika felfedezésérõl? Elképzelhetõ, hogy Salamon kincsei a Vatikán birtokában vannak? Milyen titkos üzeneteket olvashatunk ki a világhírû festõk képeibõl? Javier Sierra tizenkét országot járt be, hogy megírhassa A tiltott utat. A már fiatalon világhírû író úgy ír õsi rejtélyekrõl, soha meg nem fejtett talányokról, amelyeket – úgy hittük – ismerünk, hogy folyamatos meglepetéssel szolgál. Kutatásainál gyakran hozzáférhetetlen vagy eddig ismeretlen forrásokat is felhasznált, tiltott helyekre nyert bebocsáttatást, sok évszázadon át jól õrzött ajtók nyíltak meg elõtte, s ennek eredményeként A tiltott út egyedülálló, semmihez sem hasonlítható könyv lett. Egy kulcs a titkainkhoz, a múltunkhoz, a jövõnkhöz. Javier Sierra mára a legsikeresebb spanyol szerzõk egyike, akinek mûvei huszonöt nyelven, több millió példányban fogynak. Sikerét egyesek Paulo Coelhóéhoz mérik. A titokzatos vacsora Spanyolországban idáig tizennyolc kiadást ért meg, itthon pedig A kék dáma titka címû regénye a tavalyi év bestsellere volt./

A könyv témája elgondolkodtató,mert ugye mindannyian válaszokat keresünk,a múlt történéseirõl a jövõnkrõl és a jelen csodáiról.Elméleteket gyártunk,amiket aztán mások megcáfolnak,valahol pedig hisszük az igazságot,mindenben,mert ott rejtõzik..
Különös..vajon tényleg Kolumbusz fedezte fel Amerikát? Ezzel a kérdéssel már többen is foglalkoztak..
Íme néhány érdekesség:

" A Yale Egyetem birtokában lévõ Vinland-térkép körüli viták azonnal fellángoltak, mihelyst az napvilágra került az 1950-es években. A kutatók közül sokan hamisítványnak vélték, amelyet szerintük pusztán azért tettek közzé, hogy bizonyítsák: a vikingek voltak az elsõ európaiak, akik elérték Észak-Amerika partjait. Az utóbbi elméletet egyébként az 1960-as években felfedezett régészeti leletek alátámasztották.

A térkép iránti kételyek a radiokarbonos kormeghatározás elvégzése után is fennmaradtak.

"Az összes, általunk az utóbbi öt évben elvégzett vizsgálat sem tudta kimutatni a hamisítás tényét" - hangsúlyozta most Rene Larsen, a Dán Királyi Mûvészeti Akadémia restaurátoriskolájának rektora, aki az általa irányított kutatócsoport munkájáról a koppenhágai nemzetközi kartográfiai konferencián számolt be.

A térkép a XV. században ismert világot, valamint Grönlandot és egy, az Atlanti-óceán nyugati részén lévõ szigetet, a Vinilanda Insulát ábrázolja. Az izlandi sagák Vinlandja a feltételezések szerint Új-Fundlanddal azonos, ahol a vikingek Leif Erikssonnal az élen Kr.u. 1000 körül telepedtek le.

Larsen ismertetése szerint kutatócsoportja egyaránt vizsgálta a tintát, az írást, a pergament és a benne lévõ szújáratokat. Az utóbbiak azonosak voltak annak a kötetnek a szújárataival, amelynek lapjai közé fûzték a térképet.

Mint a dán tudós rámutatott, azok a kutatók, akik hamisítványnak tartották a Vinland-térképet, véleményüket a tinta összetételére alapozták, amely szerintük olyan szintetikus anyagokat tartalmazott, amelyek 1923 elõtt nem léteztek.

Ám Larsen a tinta jellegzetes alkotóelemét, az anatázt (titán-dioxidot) más középkori térképeken is felfedezte: valószínûleg a homokból származik, amellyel a tintát felszárították.

Amerikai kutatók radiokarbonos kormeghatározása szerint a térkép 1440-ben készült, mintegy fél évszázaddal azelõtt, hogy Kolumbusz Kristóf 1492-ben felfedezte az Újvilágot. A tudósok feltételezése szerint 1440-ben a bázeli egyházi tanács számára állították össze.

A Vinland-térképet eszerint nem vikingek készítették. Ha a térkép valóban eredeti, azt bizonyítja, hogy nem csupán a vikingek elõzték meg legalább 50 évvel Kolumbuszt, hanem más európaiak is jártak elõtte Észak-Amerikában.

A térképet 1957-ben egy svájci személytõl Paul Mellon, a Yale Egyetem öregdiákja vásárolta meg alma matere számára. Mindmáig rejtély, hogy honnan került elõ a térkép, és hogyan jutott a svájci eladó birtokába a második világháborút követõen."

...és egy pár ellenérv a szénizotópos vizsgálatokkal kapcsolatban:

Számos radioizotópos módszer van ma használatban, de ugyanazon minta esetén mindegyik más-más életkort eredményez.

Ezeknek a speciális kormeghatározó módszereknek komoly hiányosságaik vannak: túl sok a feltevés valódi bizonyítékok nélkül. A következõ tények figyelmen kívül hagyása könnyen megérthetõ problémákhoz vezet:

Az anya- és leányelemek hosszú idõn át történõ föld alatti bomlásuk során könnyen szennyezõdhettek. Az eredmények pontosságához az szükséges, hogy a bomlás zárt rendszerben menjen végbe, ami a természetben nem valósul meg.
A radioizotópos módszer azt feltételezi, hogy egy bizonyos kõzetben nem voltak leányelemek a kezdetben, de ezt senki sem ellenõrizhette le. Lehetetlen egy adott radioaktív ásvány eredeti összetételét tudni.
A bomlási sebesség nem állandó, sok környezeti tényezõ befolyásolja: nyomás, a kozmikus sugárzás mértéke, közeli radioaktív anyagok, magas hõmérséklet. A Westinghouse Laboratórium egyik kísérletében megváltoztatta a bomlási sebességet azzal az egyszerû módszerrel, hogy inaktív vasat helyezett el egy radioaktív ólomminta mellé.
A radioaktív anyagok egy része kioldódhatott az idõ folyamán. Kísérletek azt mutatják, hogy a kimosáshoz még desztillált víz és gyenge savak is elegendõek.
Az üledékes kõzetek elmozdulása következtében a kõzetek átalakulhattak.

Radiokarbon-kormeghatározás

A radiokarbon-módszert a Chicago Egyetemen dolgozó Wollard F. Libby fedezte fel 1946-ban. A régebbi korok állat- és növénymaradványai korának megállapításában ez a felfedezés áttörõnek számított. Ma ezt a különleges módszert használják a tudósok pár ezer évesnél nem régebbi szerves anyagok korának meghatározásához.

A radiokarbonnak nevezett radioaktív szénizotóp (14C) a felsõ légkörben keletkezik a kozmikus sugárzás következtében. A légkörben levõ radiokarbon élõ növényekbe és állatokba épül be széndioxid (CO2) útján. Ez a felhalmozódás a szervezet halálakor megszûnik, és a radioaktív szén inaktív szénné kezd lebomlani. Megmérve a radioaktív és az inaktív szén arányát egy szerves anyagban, és FELTÉTELEZVE az eredeti arányt, ki lehet számolni a szervezet elhalálozási idõpontját.

/ide még beszúrok egy másik linkrõl kis infót:
Götz László "Keleten kél a Nap" c. könyvébõl:

"Sajnos a beépülési források aránya utólag már ellenõrizhetetlen, hiszen számos rekonstruálhatatlan egykori tényezõ összegzõdésébõl integrálódik. Ilyen tényezõk pl. a környezet aktuális geológiai, hidrológiai, klimatológiai és bioökológiai viszonyai, a helyi szedimentációban éppen akkor érvényre jutó lepusztulási körzetek, állatoknál a táplálékformák idõrõl-idõre lehetséges megváltozásai stb. (...) Ilyen körülmények között – még egyszer hangsúlyozzuk – csak azon csodálkozhatunk, miképpen történhetett meg, hogy mindeddig senki sem gondolt arra az egyébként közismert tényre, hogy a növények nem csak a levegõbõl élnek, hanem a talaj ásványi sóiból is, amelyeket gyökereiken keresztül vízben oldott állapotban vesznek fel a talajból és építenek be sejtjeikbe. (...) Magyarán mondva tehát, az elõzõekbõl kényszerítõ módon következik, hogy a Jakucs László által felismert alapvetõ, elvi-módszertani jellegû hiba következtében a C14 módszer manapság még nem nevezhetõ objektív, természettudományos eljárásnak, mert az ásványi eredetû szénatomok számarányának kiszámítására semmilyen módszerrel sem rendelkezünk. E ténybõl viszont ugyancsak teljesen egyértelmûen következik az is, hogy mindenféle olyan feltevés, amely elsõsorban ezekbõl a teljesen megbízhatatlan C14-es mérési eredményekbõl indul ki, illetve ezekre építi fel elképzeléseit, egyelõre nem képezheti semmiféle, a tudományosság igényével fellépõ elmélet alappillérét."/

Ezek után ki-ki döntse el kinek hisz,a könyvhöz nagyon kapcsolódik az Angyalok és Démonok c. film, sok-sok összefüggést találtam,és igazán nézhetõ,azt hiszem felülmúlja a Da Vinci-kódot.
A film története:
A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt - aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság õsi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nõ (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban õrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

..ha már a filmeknél tartunk akkor érdemes megnézni Nicolas Cage legújabb filmjét a Képletet,Cage-t alapból szeretem,jó színész,maga a történet pedig egyszeri és megismételhetetlen.
/ 1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövõ? A képeket bezárják egy idõkapszulába, és elraktározzák 50 évre. Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerûnek tûnõ számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat. Félévszázaddal késõbb szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelõtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának idõpontjai./
Viszont a végén semmivel sem leszünk okosabbak,bármennyire is szeretnénk,szóval eléggé elcsépelt a vége,talán mert nem így képzeljük el a világvégét,valszeg " hülyén halunk meg ".

..de elõtte még stoppolok egyet,hála Dougles Adams-nek,Útikalauz következik kéremszépen,persze közbe kezem ügyébe veszem a Férfit is,Dr. Csernusnak köszönhetõen.. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillka.blog.hu/api/trackback/id/tr105908646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása