Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

s.c. 2009.09.26. 16:35

Röpke gondolat az õszrõl

  Írta: RiennRusso 


Utolsót sóhajt még a nyár, mielõtt átadná magát az õsz arany ölelésének.
Búcsúzóul melenget minket az évszak, hogy rá emlékezve majd a tél szürkeségében se fázzunk.
Megkönnyezik a felhõk, mintha nem tudnák, hogy egyszer visszatér.
Utolsó ünnepe lesz a természetnek, tarka, meleg színekbe öltözve, aztán a fagy királynõi méltósággal foglalja el méltó helyét.
Mégis szépek a hûs hajnalok, a narancsszín naplementék s ahogy a levelek keringve hullanak alá puha szõnyeget szõve a durva útra. Barátságos szobává zsugorodik a természet hatalmas tere s mintha közelebb kerülnénk egymáshoz.


 

 

6 komment

s.c. 2009.09.26. 14:48

[ KUTATÓK ÉJSZAKÁJA SZEPTEMBER 25.]

Még sohasem látogattam meg kis városunk egyetemét,vagyis régebben még amikor tanultam de az egész más volt, mint ez a tegnapi.Próbáltam minden olyan elõadáson ott lenni ami érdekel,persze így is kimaradt egy pár.Kezdve a kriminalisztikával,sok-sok érdekes dolgot hallottam,példákkal mutatta be az elõadó a természettudományok szerepét,különbözõ eseteknél milyen módszereket alkalmaznak a mai napig.Volt pl.egy eset amikor valaki kölcsönadott egy bizonyos összeget és ezt írásba is foglalták,aztán késõbb úgy gondolta hogy az összeget megnöveli egy nullával amit aztán alá is hamisított.Könnyen be lehet bizonyítani az ellenkezõjét,sõt még azt is hogy más tollal írták,egy oldaton keresztül,míg az elsõ kettõ nullánál egyeztek az értékek a harmadiknál nem.Tehát senki ne próbáljon aláhamisítani semmit se ... :)
Aztán következett a mûholdak és GPS alkalmazása a növénytermesztésben,gondolhatjátok lassan már a farmerek csak beindítják az önjáró traktorokat,aztán irány a csillagos ég.Na azért persze nem ilyen egyszerû,minimum 4 mûholdra van szükség,hogy ezeket alkalmazni tudjuk,összességében mivel hat pálya van,24.Polgári kérésre akár lekérhetitek a saját házatok illetve kertetek mûholdfelvételét is,baker ezek még a hálószobába is belátnak.. :) a repülõgépekrõl meg ne is beszéljünk csupán a felszállás és a landolás technikáját kell elsajátítani mivel a gép rááll úgyis a kijelölt pályára,szóval a köztes idõt a kapitány minden bizonnyal a légiutaskísérõ hölgyekkel tölti ( mellékesen megjegyzem most olvastam,hogy csupán 2200 Euro egy stewardess tanfolyam kis hazánkban,szóval azt hiszem én maradok a földi örömöknél.)
A bioüzemanyagról szóló elõadást sem hagyhattam ki,pláne,mivel szakmába vág,itt volt egy olyan feladat,hogy különbözõ folyékony anyagokat kellett felismerni,szín és szag alapján,a benzin és a gázolaj tökéletesen ment mindenkinek,bezzeg a jó öreg házi páleszt senki sem tudta,vagy csak sumákolt a pad alatt,de ugyanígy jártunk a Whiskyvel is.Állítottunk elõ biomûanyagot,és hõkamerán keresztül meg lehetett nézni mindenkinek a 'melegségét'.

Melyik volt elõbb a tyúk vagy a tojás? A választ ne tõlem várjátok,igaz lehetõség nyílt hatféle tojásrántotta megkóstolására,(legalább a vacsi megvolt :) amirõl aztán késõbb kiderült,hogy különbözõ olajok (napraforgó,repce,sertészsír) hozzáadásával sütötték,elárulom ami napraforgóolajban sült az volt a legíztelenebb,magam sem értem miért.Tapasztalatom szerint a legtöbben az utolsó elõadáson voltak,ez egyrészt valószínû azért mert este már jobban ráért mindenki,viszont a téma sem volt elhanyagolható:

Szerelmi és vallási növényszimbólumok

Nagyon jó kis összeállítást láthattunk,idézetekkel és versekkel tarkítva.

A legvégén éjszakai körsétában vettünk részt,miközben egy hölgy elmesélte a Vár és az Akadémia történetét,persze voltak ismerõs adatok illetve információk,mert azért illõ tudni ezeket ha már itt lakunk,és még a várbörtönt is megnyitották le lehetett menni,hát én Mátyás király helyében még 2 napot sem bírtam volna ki ott.De mindez már a múlt.

Szólj hozzá!

s.c. 2009.09.23. 23:22

Szólj hozzá!

s.c. 2009.09.23. 23:19

(hirdetés)
lakás kiadó
univerzumra nyíló
panorámával

(zavar)
most hogy eszembe
jutottál nem is tudom
mire gondoljak

(tûz)
lerajzolnám de
elbizonytalanodtam
milyen alakú?

(kettétépett levél)
összeillesztett
feleid távolsága
mivel mérhetõ?

(csendélet)
ül velem szemben
és mosolyogni tanít
egy kosár gyümölcs

(newton)
a napfény súlya
körülbelül végtelen
vagy kétszer annyi

(vírus)
megfertõztél de
ne gyógyíts - most lettem én
is szív pozitív

/ Dékány Dávid /

Szólj hozzá!

s.c. 2009.09.23. 22:38

KEZDENI KÉNE VALAMIT

Nem emlékszem az idei nyárra.
Tolakszik az õsz, pedig fû kéne még,
zöldellés, fára lomb,
friss, mint az ébredés,
és kezdeni valamit az életemmel.

Azt kéne. Megbújni lágyan,
csókolva lenni csendek szép ölén,
onnan élni az életet,
kiadni hangot, amíg lehet,
aztán összeaszni észrevétlen,
mint a sóhaj. Mint ez a vers.
Nem jó semmire, csak összegyûlik,
megbõrösödnek a tetején a szavak.

/ HS /

7 komment

süti beállítások módosítása