Szívesen nyúlnék el most sangriát
szürcsölve egy pálmafa árnyékában,mint
ahogy pár évvel ezelőtt,szép emlék....
Azóta is a kedvenc italom,bármilyen
formában...
Neve a spanyol sangre,azaz vér szóra
utal,és nemcsak a színe miatt,hanem a
spanyolok úgy tartják,elfogyasztva
vérré válik az ereinkben.Hagyományosan
vörösborból,apró szeletelt
gyümölcsből,kevéske rum hozzáadásával
készül,illetve mézzel és cukorsziruppal
édesítik.A legtöbb spanyol helyen,több
literes kancsókban kínálták,felöntve
szódavízzel ill.ásványvízzel.( Személy
szerint én jobban
szeretem,'tisztán',már csak az íze
végett is,lassan kortyolgatva,mert üt
mint egy jó málnaszörp... :)) )
...és míg a tengerparti bárokban egy-
két deci olyan 6-7 euro,a kisebb boltok
polcain találunk 'kannaszámra' 1-2
euróért is...
...és közben akármerre járunk,megszólal
a La Paloma,a Guantanamera,igazi Ritmo
de Guitarra Espanola.... :)
...vagyis Viva Espana!!! :)