Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

s.c. 2011.03.24. 02:28

ÖT MEG ÖT SOR A PILLANATÉRT

Szerettem a bõröd éjjel,
ahogy kinyúlt,
és körbe érte még a holdat is,
ahogy magába fogta öntudatlanul,
a fényekkel együtt, a létezésemet.

Aztán lement a hold,
bõröd visszanyúlt,
megálltak áradni benne a vérerek -
lassan aludtál el, és utoljára álmodban
szájadról leloptam a nevemet.

/H.S./

Szólj hozzá!

HANGulat

s.c. 2011.03.24. 02:02

Szólj hozzá!

s.c. 2011.03.24. 01:49


Érdekességképpen elhoztam nektek a világ legdrágább hoteljét,szerintem bámulatos,és mindamellett nagyon kreatívnak találom a felépítését,azért én is szívesen elúszkálnék ott fenn a magasban.





1300 milliárd forintnyi összegbõl épült a világ jelenlegi legdrágább szállodája, a szingapúri Marina Bay Sands. Az ötcsillagos szállodában 2560 lakosztály, mozi, koncerttermek, múzeum, és még kaszinó is található. Az 55. emelet felett található medence pedig olyan érzést kelt, mintha a város felett úsznánk, nincs még egy ekkora medence a világon ilyen magasságban.
Az épület beruházóinak eddig mintegy 4,9 milliárd eurójába került, ezzel hivatalosan is a Marina Bay Sands a világ legdrágább hotelje, megelõzve a korábbi elsõ helyezettet: az Abu Dhabiban található, The Emirates Palace Hotelt.

A 10 millió össznégyzetméteres épületegyüttest a világhírû, bostoni székhelyû, amerikai Moshe Safdie irodája tervezte. Ugyanõ tervezi egyébként a budapesti Hajógyári-szigetre az Álomsziget elnevezésû luxus-projektet is.




...és ha esetleg valakit érdekelne,mennyibe is kerül egy éjszaka,itt megtalálhatja:


http://hu.hotels.com/ho339486/marina-bay-sands-singapore-szingapur/#photos



Szingapúr- azért itt is vannak furcsaságok... :)


A turizmus Szingapúrban fejlett, jól szervezett és kialakult infrastruktúrával rendelkezik. Elsõsorban a luxus- és közép árkategóriájú szállodák az elterjedtek. Olcsóbb szálláshelyek korlátozott, de egyre növekvõ számban találhatók. Szingapúr Ázsiában - de az egész világon is- az egyik legbiztonságosabb országnak számít. A közbiztonság kimondottan jó, a hatóságok 2001-ben hathatós és gyors intézkedéseket tettek a terrorizmus megelõzése érdekében, s azóta is folyamatosan ügyelnek a városállamnak nemzetközi hírnevet kölcsönzõ biztonság megõrzésére.

Az alapvetõen biztonságos körülmények mellett, Szingapúr jellemzõje a szigorú rend és fegyelem. Jelentõs bírságot (500-1000 szingapúri dollár, ami kb. 300-600 USD-nek felel meg) kell fizetniük a nem kijelölt helyen dohányzóknak, a szemetelõknek, a különbözõ módon közmegbotránkozást okozóknak. Az igazságszolgáltatás Szingapúrban még ma is alkalmazza az angol gyarmati idõkbõl fennmaradt botozást.

Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében a beutazó magyar állampolgároknak célszerû figyelembe venni az alábbiakat:
a kábítószerek behozatala szigorúan tilos (a drogokkal való kereskedelem Szingapúrban halálbüntetést von maga után!),
az alkohol és cigaretta behozatalát a szingapúri vámhatóságok jelentõsen korlátozzák (alkohol esetében 1 üveg, cigaretta esetében 1 doboz a megengedett kvóta, az azon felüli mennyiségért jelentõs vámot kell fizetni),
rágógumi behozatala tilos (a rágógumi forgalmazása Szingapúrban tiltott),
pornográf sajtótermékek, videokazetták, CD-k behozatala szintén tiltott,
nem eredeti, tisztázatlan jogeredetû filmek, CD-k, videokazetták, mûszaki termékek az országba nem importálhatók,
lõfegyverek behozatala tilos,
szúró- és vágóeszközök (kések) kézi poggyászban való behozatala nem megengedett,
lõfegyverek, szúró- és vágóeszközök utánzatainak (akár öngyújtó, vagy kulcstartó formájában is) behozatala ugyancsak tiltott.

A felsorolt vámrendelkezések esetleges megsértése nem csak jelentõs bírságot, hanem õrizetbe vételt is maga után vonhat.

Az idegenrendészeti szabályok ugyancsak szigorúak. Az illegális határátlépést, engedély nélküli tartózkodást 6 hónapig terjedõ börtönbüntetéssel, minimum 3 botütéssel (amennyiben az illetõ nem kiskorú, vagy várandós anya) és jelentõs pénzbírsággal büntethetik. Az érvényben lévõ kölcsönös vízummentességi megállapodás 2004. november 1-tõl - más EU-tagállamok állampolgáraihoz hasonlóan - 90 napos szingapúri tartózkodásra jogosítja fel a magyar állampolgárokat.

A kábítószer-kereskedelemmel, a fegyveres rablással és más bûncselekménnyel (gyilkosság, gyilkossági kísérlet, kalózkodás, fegyverkereskedelem, váltságdíj fejében elkövetett emberrablás stb.) összefüggésben az országban érvényben van a halálbüntetés. A kábítószerekkel való visszaélésrõl szóló szingapúri Törvény ("Misuse of Drugs Act") 20 különbözõ esetben kötelezõ jelleggel ír elõ halálbüntetést mindazok számára, akik az alábbi mennyiségû kábítószerrel való kereskedésben találtatnak bûnösnek:
1200 g ópium
30 g morfium
15 g heroin
30 g kokain
500 g hasis
1000 g hasis-keverék
200 g hasis-gyanta
250 g methamphetamine.

A szingapúri büntetõjog a fenti drogmennyiség birtoklása alapján egyben a kereskedelmi szándékot is vélelmezi. A Szingapúrba érkezõ külföldinek tudatában kell lennie: az egyes európai országokban szabálysértésnek sem minõsülõ drog birtoklása a délkelet-ázsiai városállamban halálbüntetéssel is járhat. A halálbüntetés nemcsak a városállamba beutazó, de a szingapúri repülõtér tranzit-várójában átutazó külföldire is ugyanúgy vonatkozik: legutoljára 2005. december 2-án végeztek ki Szingapúrban egy vietnami származású ausztrál állampolgárt, aki 2002. decemberében Kambodzsából Ausztráliába átutazóban kísérelt meg közel 400 g heroint csempészni. A szingapúri büntetõjogról általános érvényûen is megállapítható, hogy az egyes bûncselekményeket és szabálysértéseket más országoknál jóval súlyosabb szankciókkal sújtja.



Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása