Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

s.c. 2010.02.07. 14:17

Az egyik kedves szegedi ismerõsöm hívta fel a figyelmemet, hogy létezik itt egy Boszorkány-sziget nevezetû hely,na akkor most már tudom miért is kellett nekem ide jönnöm.. :)
Amúgy még nem jártam ott,állítólag semmi sem õrzi emlékét ezeknek a boszorkányégetéseknek.

De találtam pár hasznos infót róla:

Boszorkány-sziget

Szegeden a boszorkányüldözés a XVIII. században érte el tetõpontját. Az áldozatok általában szegények, betegek, öreg kuruzslók, füvesasszonyok voltak, akik a gyógyítás során kerültek egymással kapcsolatba. A szerencsétlen embereket több módszerrel is megkínozták. Elõször kötél segítségével vízbe lógatták õket, majd aki túlélte a megpróbáltatásokat azokat tovább "vallatták". Akik a kínvallatást kibírták (szinte senki), azokat elkergették a városból, a többieket máglyán megégették vagy lefejezték. Az elsõ 12 áldozatot 1728. július 23-án égették meg elevenen a Boszorkány-sziget területén. A Magyarországon tartott 124 boszorkánypernek fele Szegeden volt, ami hozzájárul a város hírnevének csökkenéséhez.

1728-ban Szegeden volt a legnagyobb boszorkányüldözés a magyar történelemben, ahol összesen 14 boszorkányt égettek meg azon a szigeten, amelyet ma is Boszorkány-szigetnek neveznek. Ezek között volt a város egyik volt bírája, Rózsa Dániel is, aki pedig õt megvádolta és aki ezt az egész boszorkányhisztériát elindította, az egy ugyancsak boszorkánysággal megvádolt bába volt, úgy hívták, hogy Kökényné Nagy Anna. Õ volt az, aki, mikor kínvallatással megpróbálták kihúzni belõle, hogy kik a bûntársai, bosszúból a város leghatalmasabb embereit vádolta boszorkánysággal, és azok közül egy páran valóban máglyán végezték

A híres szegedi perben 13 embert ítéltek halálra. Az ok a súlyos aszály volt, amit egy mindent elverõ jégvihar követett. A lakosság szerint a boszorkányok tették mindezt. A gyanú az egyik öreg bábaasszonyra terelõdött. Õ a kínvallatás során megnevezte "bûntársait", köztük a 82 éves Rózsa Dánielt, Szeged egyik gazdag polgárát, egykori fõbíráját és parlamenti képviselõjét. Rózsa lett a fõvádlott, és további 12 embert ítéltek el. A Boszorkány-szigeten a hóhér három máglyát állított, mindre 4-4 embert kötözött, majd a 13. elítéltet lefejezte, meggyújtotta a máglyákat és rádobta a fej nélküli tetemet.
A nép tombolt, és boldog volt, hogy elkergették a Gonoszt a városból - ideiglenesen...

Még azt mondják, nincs Szegeden boszorkány,
Pedig, annyi mint a réten a fûszál,
Engemet is megrontott egy boszorkány:
Egy szegedi kökényszemû barna lány.

Vigyázz, pajtás, jól vigyázz a szívedre,
Ne menj, ne menj a Boszorkány-szigetre!
Odajár a szegedi lány valahány,
Ott ragad rá a boszorkány tudomány.

(Pósa Lajos - Dankó Pista)
A Rebeka címû népszínmûbõl

4 komment

Milyen mitológiai lény lennél?

s.c. 2010.02.07. 13:49

Nõi lidérc lettél.

Viselkedj ehhez méltóan/méltatlanul!

Egy kis játék,bár vannak benne agyament kérdések,megtalálható itt: http://www.rpg.hu/jatek/mitologia/

Szólj hozzá!

s.c. 2010.02.05. 18:51


" Mert ha vidám vagy, meg akarom kétszerezni vidámságodat; ha bús vagy, akkor meg akarom felezni veled a bánatot és így öröm lesz az néked, mélyebb az örömnél. És ha jól érzed magad, mulatsággal és változatossággal fogom üdíteni lelkedet; ha pedig beteg vagy, ápolni foglak; és ha fáradt vagy, a keblem lesz majd alvópárnád, hol nyughatol - s éjjel és nappal a lelkem a lelkeddel lesz és karom ölelni fog. És ha nem kívánsz, távol leszek; és ha ismét akarsz, ott leszek nálad. És ha elõtted halok meg, úgy rendjén van és le kell mondanod rólam - ám ha te hagysz engem itt hátra, akkor követni foglak a máglya tüzén keresztül, mert nem akarok nélküled élni egyetlen napot sem. "

/ Francis William Bain: A Hajnal leánya /

2 komment

s.c. 2010.02.05. 18:35

 

Ilyenkor látszik milyen vegyes a zenei ízlésem.. :)

Egy kis csemege... :P

2 komment

s.c. 2010.02.05. 18:18

"...és rájöttem, hogy nincs rosszabb, mint úgy érezni, hogy senkit nem érdekel, hogy létezünk, hogy senki nem figyel arra, amit mondunk, és hogy a világ tökéletesen mûködik a mi zavaró jelenlétünk nélkül is. Elképzeltem, hány meg hány millió ember érzi magát feleslegesnek és nyomorultnak ebben a pillanatban - legyenek bármilyen gazdagok, vonzók, elbûvölõk -, csak azért, mert egyedül van ma éjjel, és tegnap is egyedül volt, és valószínûleg holnap is egyedül lesz. Diákok, akik nem találtak senkit, akivel elmehetnének szórakozni, idõs emberek, akik úgy nézik a tévét, mintha utolsó menedékük lenne, üzletemberek, akik szállodaszobájukban azon gondolkodnak, hogy vajon van-e értelme annak, amit csinálnak, nõk, akik egész délután sminkeltek és a frizurájukat igazgatták, hogy este elmenjenek egy bárba és úgy tegyenek, mintha nem ismerkedni jöttek volna. Csak be akarják bizonyítani maguknak, hogy még mindig csinosak, a férfiak nézik õket, megszólítják õket, õk pedig mindenféle közeledést lesöpörnek magukról, és közben felsõbbrendûnek mutatják magukat - mert valójában kisebbrendûnek érzik magukat, félnek, hogy kiderül, hogy egyedülálló anyák, jelentéktelen munkahelyük van, nem tudják, mi történik a világban, mert éjjel-nappal dolgoznak, hogy eltartsák magukat és arra sincs idejük, hogy elolvassák a napi híreket. Emberek, akik ha belenéznek a tükörbe, csúnyának tartják magukat, azt hiszik, hogy a szépség alapvetõ fontossággal bír, és állandóan a magazinokat bújják, ahol mindenki szép, gazdag és híres. Férjek és feleségek, akik befejezték a vacsorát, szeretnének beszélgetni, mint régen, de más dolguk van, fontosabb dolguk, és a beszélgetés mindig várhat másnapig, ami aztán soha nem jön el."

/ Paulo Coelho /

Szólj hozzá!

s.c. 2010.02.03. 20:16

Szólj hozzá!

" "

s.c. 2010.02.03. 20:12

Hogy ki vagyok?

A legártatlanabb angyalod...vagy a legkisértõbb démonod...
A barátod... vagy az ellenséged...
A szikrázó napsütés, ami beragyogja az életed... vagy a sötét éjszaka, amiben örökre elveszel...
A szerelmed, aki mellett minden nap fel akarsz ébredni... vagy a szeretõd, akinek a szive sosem lesz a Tiéd...
Egy elveszett kislány, akire vigyáznod kell... vagy egy harcos amazon, aki elsöpör téged...
A pillangók amik a hasadban repkednek... vagy a könnycsepp ami az arcodon folyik le...
...hogy Neked ki voltam...vagyok...leszek...az csak rajtad áll...




2 komment

s.c. 2010.02.03. 20:09

Szólj hozzá!

s.c. 2010.02.03. 20:05

Faludy György: Te érdekelsz

   
Te érdekelsz csak: járásod, kisujjad;
nézésed kék halai bennem úsznak;
megérezlek, ha még a sarkon túl vagy.



Te vagy a tükör, hol magamra látok;
az ablak: abból nézem a világot,
s a labirintus: mindig benned járok.


Szólj hozzá!

s.c. 2010.02.03. 19:59

Azt akarom, hogy az arcomba essen az esõ, s hogy rámosolyoghassak minden férfira, aki tetszik, és el akarom fogadni az összes kávét, amire meghívnak.

(Paulo Coelho: Veronika meg akar halni)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása