Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

s.c.

Friss topikok

  • s.c.: Talán a betűk... talán a kezed... talán meg is teszed... :) (2019.01.25. 19:30)
  • s.c.: Ezzel nem vagy egyedül. (2017.01.07. 12:18)
  • s.c.: Köszi :) meg a blog is :) Örülök,ha így érzel :) (2016.06.30. 20:08)
  • s.c.: Igen,sajnos egyre gyakrabban tapasztalom én is.... Üdv Amerika24,de rég jártál nálam,a régi blog... (2016.05.07. 12:01)
  • s.c.: :P :D (2015.01.15. 19:23)

Címkék

Az Élet Játéka

s.c. 2008.12.27. 20:13

Nem igazán tudom,hogy mit is kívánhatnék,azért About a girl köszönöm a jelölést.Egy régebbi bejegyzésben már leírtam,hogy mit szeretnék,nos még most is érvényesek...de ismeritek a dalt.. " Ha én rózsa volnék.. "

..a minap játszottam az Élet Játéka nevű társasjátékot,ott bármi lehettem,gazdag popsztár,utazási ügynök,laktam luxusházban,vagy faviskóban, a rendőröknek pénzt kellett adnom ha éppen olyan számot pörgettem,jól levettek,sokszor és sokat vesztettem,majd nyertem....

" Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük. "

...és nehari,de nem jelölnék meg senkit,viszont ha valakinek van kedve hozzá,kívánjon !! :)

Szólj hozzá!

s.c. 2008.12.27. 18:49

2 komment

Lidérc

s.c. 2008.12.26. 19:59

A kínai yin - yang szimbólum a világ megosztottságának harmonikus egységét, összetartozását és az ellentétes elemek egyensúlyán alapuló harmóniát jelképezi. A kínai filozófia szerint nemcsak a földi élet, hanem végső soron az egész univerzum létezése, egy dualisztikus elven alapszik. A yin és yang az a két dinamikus erő, melynek együttes működéséből származik minden, ami csak létrejön a világegyetemben. Ez a fogalom párokban: fény - sötétség, ég - föld, meleg - hideg, férfi - nő. A yinhez a hideg, a sötét és nedves fogalmak kapcsolódnak, míg a yang meleg, fényes és száraz. A yin nyugodt, statikus és tétlen, míg a yang dinamikus, tevékeny és terjeszkedő. A kezdet a véggel, a sötétség a világossággal áll szemben. A nappal az éjszaka terméke. A fehér színt csak azért látjuk, mert létezik a fekete. A hang feltétele a csend. A nyár melegét és az újraéledés tavaszát a tél hidege és a természet halála követi. A szomorúságot a vidámsággal lehet mérni. Ezek az ellentétek valójában egységes egészet képeznek, melyet az egymást kiegészítő mozgás, a yin és a yang hoz létre.

" Ősi ellenfelek de az ő harcuk tartja életben a létezést". A tigris (Yin princípium) a földi szférát, a rettenthetetlen bátorságot, a szenvedélyes harcost, az aktív együttérző erőt szimbolizálja. A kínai Shaolin harcművészetben meg az egyenes vonalú izomerőt és a keményebb belső chi energiát jelképezi. A sárkány (Yang) viszont az égi szférát a bölcsességet a kifürkészhetetlen szellemet, a rejtett és körkörös támadó technikákat reprezentálja. Ketten együtt a fehér tigris és a zöld sárkány az univerzum dinamikus harmóniáját jelentik. Amikor a dualitás egységbe fordul, amikor a látszólagos kettősségben rejlő egység valósága megmutatkozik. Tibetben ők bennünk élő totemek azaz nagy Védelmező állatszellemek. A tigris a jámbor, a sárkány a kifürkészhetetlen harcos.

6 komment

s.c. 2008.12.25. 23:06

Szólj hozzá!

s.c. 2008.12.23. 21:20

" Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának, nagyon messze, a köd és a hó fátylai mögött. Gyermekkorunkban e hónap első napján árkus papírra, kék és zöld ceruzával, karácsonyfát rajzoltunk, karácsonyfát, harmincegy ággal. Minden reggel, dobogó szívvel, megjelöltük, mintegy letörtük e jelképes fa egyik ágát. Így közeledtünk az ünnep felé. E módszerrel sikerült a várakozás izgalmát csaknem elviselhetetlenné fokozni. A hónap közepe felé, amint közeledett az ünnep, már állandóan lázas voltam, esténként félrebeszéltem, hideglelős dadogással meséltem dajkámnak vágyaimról. Mit is akartam? Gőzvasutat és jegylyukasztót, igazi színházat, páholyokkal, színésznőkkel, rivaldafénnyel, sőt valószínűleg kritikusokkal és azokkal a szabónőkkel is, akik megjelennek a főpróbákon, és rosszakat mondanak a darabról. Ezenfelül lengyel kabátkát akartam, továbbá Indiát, Amerikát, Ausztráliát és a Marsot. Mindezt persze selyempapírban, angyalhajjal tetézve. Egyáltalán, gyermekkoromban mindig a világegyetemet akartam, az életet, amely egyszerre volt bicikli, kirándulás a Tátrába, anyám zongorázása a sötét társalgóban, bécsi szelet, almás rétes és diadal összes ellenségeim fölött. "

(Márai Sándor: A négy évszak - December)

9 komment

s.c. 2008.12.23. 18:47

Szobám
sarkában a
békesség fája
zöld ruháján sok
ezernyi szín, alatta fénylő
melegségben a gyermeki világ
játszani hív. Játszani, játszani,
békében játszani gyermekem veled
hagy játsszam még, körültáncolom veled
a világot most, mikor mindenki érzelme ég.
Nézem a fámat és egyre jobban érzem a fenyő
illatát, töprengem azon, hogy milyen jó lenne, ha
örök maradna ez éjszakám. Csillagszórók a gallyak
csúcsán szórják a karácsony csillagát, béke csillagok
röpdöső fényei
szobámból
szálljatok
mind tovább.

/ Gyenes István - Karácsonyfa /

3 komment

Legyetek jók,ha tudtok.. :)

s.c. 2008.12.23. 18:05

Nem igazán szeretem a karácsonyt,de ha egy gyermeknek mosolyt csalsz az arcára,már megérte.Nekem ők jelentik az ünnepet,mert még hisznek.Olyasvalami,amit nem lehet tőlük elvenni.A legjobb ilyenkor visszaülni a körhintára,amely elrepít egy szebb és gondtalanabb világba,és közben majszolni a vattacukrot,míg el nem fogy,vagy egyszerűn leenni a fáról az összes szaloncukrot,meggyújtani a csillagszórókat,és a fényénél várni a csodát...
" Minden szívből szóló karácsonyi énekben
A kandalló ropogásában és melegében,
az ünnepi ebéd közben,
a beszélgetésben és nevetésben,
Minden képeslapban amit egy barát,
vagy a család küldött,
Minden amit ebből meghallunk,
és ami elgondolkodtat bennünket....
az maga a szeretet. "
Minden angyali ördögnek békés,meghitt,szeretettel teli ünnepeket kívánok!

2 komment

süti beállítások módosítása